Meer over de Laurier Prunus

Wist u dat....? De Laurier Prunus boom een hoogte van 14 meter kan bereiken en als struik voorkomt. De normale hoogte is 6 tot 8 meter.

De Laurier struik is al sinds de 16e eeuw in cultuur,  geldt als ijzersterk en neemt genoegen met vrijwel elke grondsoort, standplaats en bodemvaag, zowel in de schaduw als in de zon. Belangrijk is een vochthoudende bodem.

De vogels zijn gek op de zwarte bessen, die  worden graag gegeten door vogels. Het nadeel is dat de plant last heeft van de taxuskever. Voor in tuinen en parken is in deze eeuwen een groot aantal cultivars ontwikkeld.

Wist u dat...? De Laurier Prunus erg populair voor het gebruik als haagplant is, als men geen coniferenhaag wilt. De Laurier soorten zijn winterhard en de meeste soorten die worden verkocht zijn snelle groeiers. Voor kleine tuinen is een kleinblijvende en langzaam groeiende Laurier soort het meest geschikt.

Kunsthaag Laurier Prunus

Wilt  u nou niet het onderhoud hiervan? Geen water meer geven, niet meer snoeien en met tuinafval sjouwen. Geen ongedierte meer. Hooguit schoonmaken met een doekje of tuinslang. Denk er dan eens aan om een Kunsthaag Laurier Prunus te bestellen.