Meer over de Photinia Rood

Photinia Rood, Red Robin

Wist u dat...De laatste jaren is Red Robin, Photinia of glansmispel heel populair geworden.  'Red Robin wordt soms als wintergroen bolboompje verkocht maar de glansmispel wordt meestal als wintergroene sierheester geplant. De sierwaarde van Photinia x fraseri 'Red Robin' wordt gevormd door het wintergroene blad in combinatie met het prachtige nieuwe blad dat rood uitloopt.

Een andere naam die ook wel wordt gebruikt is ‘Kerstbes’.

De Photinia, 'Red Robin' bloeit in de periode mei-juni. Het is een snelle groeier. De struik kan wel een hoogte bereiken van ongeveer 250cm.

Wist u dat… ze deel uitmaken van de roosfamilie ( Rosaceae)? Ze hebben betrekking op de appel. Deze hebben een afmeting van 4 tot 12mm, ze groeien in de herst en blijven vaak hangen tot in de winter. Vogels zijn gek op de vruchten, ze delen de zaden uit met druppels waarmee de plant wordt verdeeld.

 

Giftig

Sommige soorten Photinia zijn giftig door de aanwezigheid van de stof cyanogene glycosiden dat in het blad en fruit zit. Als de bladeren gekauwd worden, zullen de verbindingen vrijgegeven worden en omgezet naar waterstofcyanide.

Kunsthaag Photinia Rood

Wilt u niet al het onderhoud van een echte haag. Schaf dan een Kunsthaag Photinia Rood aan. Wij leveren deze een doos van 12 tegels 50x50cm en totaal 1x3mtr. De bladeren geven echt een volle dekking en met een variatie van rode balderen wordt het nog vrolijker.

Meer specificaties klik hier