FAQs

Naar België verzenden

U kunt het best contact met ons opnemen via de mail en het onderstaande aan ons doorgeven

 • Wat wilt u precies bestellen?
 • Hoeveel wilt u hiervan bestellen?

Mail naar info@kunsthaag.eu

Categorie: Algemeen

Foto’s van klanten

Regelmatig krijgen wij foto’s van klanten toegestuurd en het ziet er altijd heel mooi uit. Zowel particulieren als zakelijke klanten laten ons de mooiste foto’s zien en die plaatsen wij dan in ons blog of bij de artikelen in de webshop.

Kijk dus even rustig rond in onze webshop voor het resultaat en laat je overtuigen hoe mooi de toevoeging is van groen. De omgeving wordt direct sfeerverhogend en je hoeft niet meer te wachten tot er iets groeit.

Je kan het eenvoudig zelf bevestigen, hier heb je niet een extern bedrijf voor dus dat scheelt weer in de kosten. Het is mogelijk om ze naar elk gewenst formaat te maken, kleiner of groter.

Bekijk ook eens de Wanddoeken Jungle van pvc, deze doeken zijn brandvertragend en eenvoudig te reinigen. Dus ideaal voor de horeca. Een groot doek van 4m2 dus meteen een groot oppervlak bekleedt.

Categorie: Algemeen
Tags: foto's, kunsthaag

Hoe ziet de achterkant van de kunsthaag er uit?

De kunsthaag bladeren zijn bevestigd aan een kunststof frame. Hierdoor is het erg gemakkelijk om deze aan de wand, een plat oppervlak te hangen aan een schroef. Met bundelbandjes zijn ze dan eenvoudig tegen de muur te bevestigen.

Hieronder zijn een aantal voorbeelden te zien.

Inkorten gaat eenvoudig met een schaar of scherp (stanley)mes.

Categorie: Kunsthaag

Hoe de Kunsthaag UV bestendig maken?

Alle kunsthagen die wij verkopen zijn reeds voorzien van een dubbele UV blocker en kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden.

In sommige gevallen zoals bijvoorbeeld bij plaatsing dicht aan de kust of pal in de zon kan het handig zijn een extra UV blocker te gebruiken voor een langere levensduur. Dit kan zijn een gewone vernis (lak) die in spuitbus te verkrijgen is bij de doe het zelf winkels zoals Gamma of Praxis.

Let op! op het etiket staat duidelijk vermeld dat het UV blocked.

En hoeveel lak moet ik er dan op spuiten? Dat is moeilijk te zeggen en hangt af van hoe dik je spuit, of het binnen of buiten is en kwaliteit lak.

Meestal is eenmaal licht spuiten voldoende. Als je heel dik spuit kan het zijn dat je lak scheurtjes te zien krijgt.

Misschien dat je na het spuiten regelmatig op het blad moet kijken of er voldoende lak achtergebleven is. Dan kan je altijd nog bij spuiten met lak.

Categorie: Kunsthaag

Onze Kunsthagen zijn voorzien van een UV blocker voor bescherming tegen verkleuring.

Wilt u dat de Kunsthaag nog veel langer mee kan gaan en nog beter te beschermen tegen UV licht?

Om uw kunsthaag nog beter te beschermen tegen UV licht kunt u in de bouwmarkt een spuitbus met transparantie vernis halen, Er moet wel opstaan dat het geschikt is voor UV.

Het beste resultaat is te halen door het er heel dun op te spuiten.

Als uw kunsthaag in de volle zon hangt dan is het aan te raden om een spuitbus transparante vernis te gebruiken.

Categorie: Kunsthaag

De verticale tuin binnen monteren

Ja, dit is mogelijk, Maar zorg er wel voor dat er ruimte tussen de muur en de plantentas zit of maak er een waterbestendige laag ertussen.

Of het potje in de verticale tuin zetten om lekken tegen te gaan.

Kunstplanten of Kunstbloemen

Het is natuurlijk ook mogelijk om er kunstplanten of kunstbloemen in te zetten. Dan is er geen waterbestendige laag nodig. Dit staat erg mooi in het interieur en er wordt meteen een fleurig resultaat behaald.

Bovendien is er weinig onderhoud meer aan te doen. Dit is heel veel in het buitenland te zien maar ook steeds meer in Nederland in bijvoorbeeld Aula’s, Bibliotheken, Ziekenhuizen, Wachtkamers, Etalage, Showroom.

Categorie: Verticale tuin

Een Verticale moestuin in een Plantentas hoeft niet moeilijk te zijn. Hieronder volgen enkele tips.

Geef elke dag water

Controleer elke dag even hoe alles er bij staat en geef eventueel wat water. Voor een betere wateropname kan je wat hydrokorrels onder de bodem plaatsen. Deze zijn tevens erg leuk als decoratie.

Hergebruik de aarde

Oude aarde hoeft niet weggegooid te worden, dit kan gewoon opnieuw gebruikt worden. Je kan dit mengen met bladeren, nieuwe aarde of keukenafval.

Wormen

Omdat wormen zorgen voor lucht in de aarde en verbetert de bodemstructuur. Zet de wormen vervolgens in de Verticale tuin

Spint, Luizen op de planten

Als de bladeren gelig worden dan zou het kunnen zijn dat je last hebt van spint, luizen of andere kleine vliegjes.

Schut eens licht aan de plant en je ziet ze allemaal wegvliegen. De oorzaak kan zijn een droge en warme lucht. 

Dit heb ik onlangs nog ervaren bij mijn eigen moestuin planten.

De oplossing is simpel, maak een sopje van water, afwasmiddel, alcohol/spiritus en spuit dit een aantal keer per week op de plant. Je zal zien dat de beestjes meteen wegvliegen. Ook kan je er een lading lieveheersbeestjes, roofmijten of gaasvliegen op los laten. Na een paar weken zou je hier geen last meer van moeten hebben. Spuit dit er op als de planten niet in de volle zon staan.

Slakken

Bah…slakken, die wil je niet in je verticale tuin. Die vreten je hele moestuin op. Let er dus op dat er geen slakken aan zitten en verwijder ze.

Categorie: Verticale tuin

Wat kunt u allemaal planten in de verticale tuin?

Verticaal tuinieren is geschikt voor diverse kruiden, groente, planten in te kweken. Hieronder een greep uit de mogelijkheden.

Keukenkruiden

 • Basilicum
 • Mint
 • Peterselie,
 • Rozemarijn,
 • Majoraan
 • Kervel
 • Dragon
 • Brandnetel
 • Lavendel

Groente

 • Sla
 • Aardbeien
 • Uien, Lenteui
 • Wortelen
 • Peper
 • Radijs

Planten

 • Siergrassen;
 • Varens;
 • Longkruid;
 • Zenegroen;
 • Geraniums

Kunstplanten en Kunstbloemen

Wat ook veel te zien is dat er kunstplanten en Kunstbloemen in de verticale tuin worden gezet. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld in de Horeca, Ziekenhuizen, Wachtkamers of bij de Receptie. Maar dit is natuurlijk ook heel leuk bij u in het interieur. Hier komt weinig onderhoud aan te pas en het resultaat is fleurig en vrolijk. U krijgt zo een heel ander interieur. In het buitenland is dit zeer veel te zien.

En mocht het een beetje stoffig zijn geworden dan hoeft er alleen maar een beetje afgestoft te worden.

Categorie: Verticale tuin

Foto mailen van het resultaat?

Wij zouden het erg op prijs stellen als u ons een foto mailt van het resultaat.

Wij worden daar altijd erg enthousiast van.

De foto’s zullen wij eventueel met uw toestemming gebruiken op onze website

Als u de Verticale tuin, Kunsthaag heeft geplaatst maakt u daar een foto van en kunt u meteen via uw telefoon mailen naar

info@kunsthaag.eu

Hieronder een greep van de ingestuurde foto’s

Categorie: Verticale tuin

De kunsthaag is eenvoudig te bevestigen aan een hek, muur of raster

De kunsthaag is gemaakt rondom een kunststof raster die koppelbaar is. 

Het raster bestaat uit banen van 25cm. Men kan dus ook stroken maken van 25, 50, 75 cm en uiteraard krijgt men 2 meter hoogte als men 2 kunsthagen koppelt van 1 meter hoog.

De kunsthaag kan met klemmen, bundelbanden (Ty-raps), schroeven of vastnieten aan een achtergrond worden geklikt.

In sommige gevallen bij bijvoorbeeld witte achtergronden is het aan te raden een achtergronddoek te plaatsen om een vollere dekking te krijgen.

Wandmat-achtergrond
Wandmat Achterkant
Categorie: Kunsthaag

Hoe zijn de kunsthagen verpakt ?

Alle kunsthagen die wij leveren zitten op rollen. Deze rollen zijn verpakt in plastic, karton of een zak met rits. Dit is afhankelijk van het type haag.

Categorie: Kunsthaag

Hoe zit het met brandveiligheid?

Wij raden aan om contact op te nemen met de lokale brandweer wat betreft brandveiligheid. Bij sommige van onze artikelen is een certificaat bijgevoegd maar dit zegt nog niets over de toepassing in publieke ruimten.

De omvang en toepassing  + de soort voorziening waar de Kunsthagen worden aangebracht bepaald veelal de veiligheidsklasse waaraan moet worden voldaan.

Lees ook het infoblad van het bouwbesluit 2012

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2012/04/27/infoblad-omgevingsvergunning-en-melding-brandveilig-gebruik-bouwbesluit-2012
Categorie: Kunsthaag

De kunsthaag koppelen en verlengen

Jazeker. De kunsthaag is opgebouwd rondom een raster die eenvoudig te koppelen is. De basis bestaat uit banen van 25cm hoog. Indien u dus 2 kunsthagen van 1 meter koppelt heeft u een hoogte van 2 meter.

Ook kunnen de stroken los halen om bijvoorbeeld een haag van 25 cm hoog te maken.

Categorie: Kunsthaag

Mag de kunsthaag in de horeca geplaatst worden?

Ja dat mag. De kunsthagen die wij leveren zijn niet alleen uv bestendig wat voor buiten belangrijk is maar ook zelfdovend en anti-toxic.

Maar let op…

Wij raden aan om contact op te nemen met de lokale brandweer wat betreft brandveiligheid. Bij sommige van onze artikelen is een certificaat bijgevoegd maar dit zegt nog niets over de toepassing in publieke ruimten.

De omvang en toepassing  + de soort voorziening waar de Kunsthagen worden aangebracht bepaald veelal de veiligheidsklasse waaraan moet worden voldaan.

Lees ook het infoblad van het bouwbesluit 2012

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2012/04/27/infoblad-omgevingsvergunning-en-melding-brandveilig-gebruik-bouwbesluit-2012
Categorie: Kunsthaag

Waar kan ik de Kunsthaag plaatsen?

Er zijn vele mogelijkheden om de Kunsthaag te plaatsen. Dit kan als wanddecoratie zowel binnen als buiten. De meeste hagen zijn brandvertragend, dus zijn ze geschikt voor binnen.

Toepassingen;

 • Camping, als afscheiding
 • Tuinhekbekleding, op een betonnen muur of houten hek
 • Balkon, meer privacy en minder wind
 • Als vervanger voor de echte klimop
 • Dakterras of Serre
 • In Winkel, showroom of etalage
 • Als aankleding bij de Receptie, Vergaderruimte of Bedrijfskantine
 • Voor een Beurs of Expositie
 • In Theater bij een toneelvoorstelling
 • Binnenshuis als wanddecoratie in de woonkamer, badkamer, garage, hobbykamer, toiletruimte
Categorie: Kunsthaag

Het schoonmaken van de Kunsthaag is een eenvoudige klus. Dit kan gewoon met water.

 • Met een vochtige doek voorzichtig de bladeren schoonmaken
 • Sproeien met een plantenspuit
 • Tuinslang, zet de sproeier wel op de fijnste stand zodat de bladeren er niet af gaan, dus een brede straal
 • Microvezeldoek
 • Afdrogen is niet nodig
Categorie: Kunsthaag

Kunsthaag goed vast maken

Een Kunsthaag is eigenlijk bedoeld om tegen een muur of tuinhek te plaatsen.

Wilt u de haag toch los in de tuin plaatsen dan raden wij aan om paaltjes om de 30 a 40cm te plaatsen zodat de Kunsthaag stevig blijft staan.

Of u maakt een (houten) frame zodat de Kunsthaag er aan vastgeniet kan worden.

Categorie: Kunsthaag

Wij zouden het erg op prijs stellen als u ons een foto mailt van het resultaat.

Wij worden daar altijd erg enthousiast van.

De foto’s zullen wij eventueel met uw toestemming gebruiken op onze website

Als u de Verticale tuin, Kunsthaag heeft geplaatst maakt u daar een foto van en kunt u meteen via uw telefoon mailen naar

info@kunsthaag.eu

Categorie: Kunsthaag

k heb geen factuur gehad

Als u de bestelling afrond en betaald heeft krijgt u een bevestiging vanuit onze webshop gemaild.

In de bijlage zit een pdf file. Dit is uw factuur. U kunt hem zelf uitprinten.

Heeft u niets in uw mail? Kijk dan eens in uw spambox, waarschijnlijk is het daar terechtgekomen.

Bewaar hem goed. Het is ook uw garantiebewijs.

Wel heeft u een pdf reader nodig zoals bijvoorbeeld Adobe Reader.

Deze kunt u gratis downloaden door hier te klikken.

Categorie: Betaling

Kan ik een sample bestellen?

Nee, 

Wij versturen geen samples. Onze artikelen zijn zeer scherp geprijsd en hoogwaardig in kwaliteit. U bent ook welkom bij onze afhaalbalie te Haarlem waar u kunt voelen, ruiken en knuffelen met ons kunstgras.

Een klein stukje kunsthaag geeft een slecht en vertekend beeld weten wij uit ervaring.

Daarnaast hebben wij een niet goed geld terug garantie. U kunt de goederen binnen 14 dagen retour sturen, mits onbeschadigd, in originele verpakking en voldoende gefrankeerd.

Zie ook onderstaande link

https://kunsthaag.eu/Retour-sturen
Categorie: Betaling

Hoe kan ik betalen?

In onze webshop hebben we de mogelijkheid te betalen met Ideal, Klarna (achteraf betalen), Creditcard, Bankoverschrijving, SoFort banking (Duitsland) en bankoverschrijving.

Let er op dat de levering bij bankoverschrijving enkele dagen langer duurt. De bankoverschrijving heeft een langere verwerkingstijd dan de andere betalingen, die worden real time verwerkt. 

Categorie: Betaling

Nee,

Bij grote aantallen altijd even contact met ons opnemen

info@kunsthaag.eu

Categorie: Betaling

Al onze betalingen verlopen via onze payment provider Mollie. In theorie heeft u van hun een mail gehad waarin alle betaalgegevens vermeld staan.

Mocht dit niet het geval zijn dan zijn de gegevens: 

 • Bankrekening: NL68 KNAB 0739 9077 94
 • t.n.v. Stichting derdengelden Mollie.
 • BIC: KNABNL2H

Vermeld duidelijk het factuurnummer bij de betaling!  Een foutieve of geen vermelding kan de betaling vertragen!

Categorie: Betaling

De levertijd van de bestelling

Bestellingen voor 13.00 uur besteld gaan dezelfde dag nog mee met onze vervoerder Packs. U krijgt de tracking code ‘s avonds in uw mailbox zodat u uw zending kunt volgen.

Heel soms komt het pakket een dag later aan. Maak dus pas een afspraak met uw tuinman als u het pakket ontvangen heeft.

Categorie: Levering-Vervoer

Nee, 

Wij versturen geen samples. Onze artikelen zijn zeer scherp geprijsd en hoogwaardig in kwaliteit. U bent ook welkom bij onze afhaalbalie te Haarlem waar u kunt voelen, ruiken en knuffelen met ons kunstgras.

Een klein stukje kunsthaag geeft een slecht en vertekend beeld weten wij uit ervaring.

Daarnaast hebben wij een niet goed geld terug garantie. U kunt de goederen binnen 14 dagen retour sturen, mits onbeschadigd, in originele verpakking en voldoende gefrankeerd.

Zie ook onderstaande link

https://kunsthaag.eu/Retour-sturen
Categorie: Levering-Vervoer

Ja,

U besteld en betaald de in de webshop.

Aan het eind van uw bestelling krijgt u de keuze “afhalen Haarlem” vervolgens krijgt u per mail een bevestiging op welke tijd en waar u de goederen kunt afhalen.

Als u spontaan langskomt bij de afhaalbalie,zonder dat u vooraf heeft besteld, dan is pinnen alleen mogelijk in de showroom.

De afhaalbalie is op werkdagen tussen 11 en 16.30 uur geopend.

Zaterdag & Zondag gesloten.

Categorie: Levering-Vervoer

Versturen naar buitenland

Nee, wij versturen niet naar het buitenland

Categorie: Levering-Vervoer

Retourneren van uw bestelling

Voor particuliere kopers hanteren wij de wettelijke termijn van 14 dagen na ontvangst product.

Ongefrankeerde pakketten worden niet aangenomen!

Wat wij WEL terug nemen zijn:

 • Producten die ongebruikt zijn
 • Producten die compleet retour ontvangen zijn.
 • Producten die in originele verpakking zitten.
 • Producten die binnen 14 dagen aan ons retour gezonden zijn.
 • Pakketten die voldoende zijn gefrankeerd.

Wat wij NIET terug nemen zijn:

 • Producten die reeds zichtbaar zijn gebruikt.
 • Producten die niet volledig retour ontvangen zijn.
 • Producten die buiten de 14 dagen aan ons retour gezonden zijn.
 • Producten die niet in originele verpakking zitten.
 • Pakketten die niet of onvoldoende zijn gefrankeerd.
Categorie: Levering-Vervoer
Tag: retour

Heel soms komt het voor dat er een product geleverd wordt met schade ontstaan tijdens vervoer.

Al onze artikelen worden verzekerd verzonden met onze vervoerder.U moet dan ook meteen bij aflevering de goederen controleren op gebreken en/of mankementen.Mocht er zich een gebrek of mankement voordoen meld het meteen aan de chauffeur. Indien die al weg is meteen bellen met leverancier en vervoerder. 

Dit is belangrijk om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding. Als u dit een dag later doet zal de vervoerder zeggen dat de schade pas ontstaan is na levering en zal er geen vergoeding uitgekeerd worden!! Maak meteen foto’s van de schade en stuur deze aan de vervoerder en leverancier.

Om een schade in behandeling te kunnen nemen moet deze dus meteen gemeld worden en moeten er afbeeldingen gemaild worden van:

– De schade waar het om gaat. Specifiek gefotografeerd.

Categorie: Levering-Vervoer

Verzendkosten

Binnen Nederland hanteren wij het tarief € 4,12 ex btw.
Naar België €18,15.

U kunt eenvoudig zelf laten berekenen wat u aan verzendkosten betaald door het te bestellen artikel in het winkelmandje te plaatsen. Daarna kiest u “Bekijken” en krijgt u de keuze “Bereken verzendkosten”.

Categorie: Levering-Vervoer

De garantie termijn staat bij het artikel vermeld in de webshop.

Standaard is dat 2 jaar.

De garantie geldt uitsluitend op de door ons geleverde artikelen. De kosten die voortkomen uit vervangen onderdelen voor garantie vallen niet onder de garantie. Zie ook onze algemene voorwaarden.

Categorie: Algemeen

Ja, in overleg kunnen wij aan de eilanden leveren alleen hiervoor geldt een toeslag transport kosten.

Uiteraard kunnen we altijd het pakket laten bezorgen tot aan de vertrekpunt boot.

Heeft u vragen hierover stuur ons een mail via info@kunsthaag.eu

Categorie: Algemeen

Afhaalbalie KunsthaagEU

Ja,

LET OP!! In verband met de huidige situatie is het alleen mogelijk op afspraak langs te komen. Dit is mogelijk op werkdagen (ma-vrijdag) tussen 12 uur en 16.00 uur.

Wij hebben een aantal voorbeelden bij onze Afhaalbalie te Heiloo.

Mocht u een exemplaar willen meenemen, u kunt alleen pinnen in de showroom in Haarlem.

Adres: De Wagemaker 2, 1851PX Heiloo

Categorie: Algemeen

Nee,

Wij verwerken uitsluitend orders die ingevoerd zijn in onze webshop.

Categorie: Algemeen

U kunt ons op werkdagen tussen 10.00-17.00 bellen op 085 – 0090909

U kunt ons mailen info@kunsthaag.eu (gratis)

Categorie: Algemeen

Jazeker, wij leveren aan particulieren en bedrijven.

Categorie: Algemeen

Jazeker, wij leveren aan particulieren en bedrijven.

Voor particulieren geldt een Zaterdaglevering.

Categorie: Algemeen

Nee, 

Wij versturen geen samples. Onze artikelen zijn zeer scherp geprijsd en hoogwaardig in kwaliteit. U bent ook welkom bij onze afhaalbalie te Haarlem waar u kunt voelen, ruiken en knuffelen met ons kunstgras.

Een klein stukje kunsthaag geeft een slecht en vertekend beeld weten wij uit ervaring.

Daarnaast hebben wij een niet goed geld terug garantie. U kunt de goederen binnen 14 dagen retour sturen, mits onbeschadigd, in originele verpakking en voldoende gefrankeerd.

Zie ook onderstaande link

https://kunsthaag.eu/Retour-sturen

Categorie: Algemeen

Als u de bestelling afrond en betaald heeft krijgt u een bevestiging vanuit onze webshop gemaild.

In de bijlage zit een pdf file. Dit is uw factuur. U kunt hem zelf uitprinten.

Heeft u niets in uw mail? Kijk dan eens in uw spambox, waarschijnlijk is het daar terechtgekomen.

Bewaar deze goed. Het is ook uw garantiebewijs.

Wel heeft u een pdf reader nodig zoals bijvoorbeeld Adobe Reader.

Deze kunt u gratis downloaden door hier te klikken.

Categorie: Algemeen

De kunsthaag is gemaakt rondom een kunststof raster die koppelbaar is. 

Het raster bestaat uit banen van 25cm. Men kan dus ook stroken maken van 25, 50, 75 cm en uiteraard krijgt men 2 meter hoogte als men 2 kunsthagen koppelt van 1 meter hoog.

De kunsthaag kan met klemmen, bundelbanden (Ty-raps), schroeven of vastnieten aan een achtergrond worden geklikt.

In sommige gevallen bij bijvoorbeeld witte achtergronden is het aan te raden een achtergronddoek te plaatsen om een vollere dekking te krijgen.

Categorie: Algemeen