Hydroponic-Mini-Binnentuin-led

Hydroponic kweken, je eigen micro kruidentuin

Hydroponic, maak je eigen micro tuin


Hydroponic kweken
 of ook wel kweken op water is momenteel de nieuwste trend op gebied van indoor tuinieren. Kweken met alleen water en voeding. Zelf eenvoudig je eigen micro kruiden of micro groente maken in deze binnentuin met ledlamp. De grotere kwekers maken hier gebruik van voor het maken van bladgroente. Dit kweken kan ook in het klein, dus gewoon bij jou thuis.

Deze hydroponic kweekset is overal neer te zetten. Hiermee kan je simpel en eenvoudig je eigen micro sla, waterkers en andere bladgroenten, micro basilicum, micro tomaatjes en ander micro fruit en nog veel meer.

Hydroponic kweken is eenvoudig

De Hydroponic systeem is eenvoudig in gebruik. Het systeem hoeft u alleen te vullen met water. Daarna zal het systeem geheel standalone opereren.

Het licht gaat automatisch aan en uit, in een cyclus van 16 uur aan en 8 uur uit. Je hoeft dus zelf nergens meer aan te denken. Als het water reservoir leeg raakt krijg je een melding zowel met een blieb als een lampje wat oplicht.

Gezond met Hydroponic

Met hydroponics kweken hebben studies hebben namelijk aangetoond dat veel microgreens, zoals broccoli, radijs en rode kool vaak tot 40 keer meer voedingsstoffen bevatten dan de volwassen groente. 

De professor Qin Wang van de universiteit van Maryland heeft uitgezocht dat microgreens 4 tot 40 keer meer geconcentreerd voedingsstoffen bevatten.

Hydroponics kweken is eigenlijk kweken op water, en een bijkomend voordeel hiervan is dat je handen niet vies zullen worden. Niet alles is geschikt voor dit kweeksysteem, dit zou je even moeten zoeken op google wat wel en niet geschikt is. De kruiden die het heel goed zullen doen zijn o.a. Basilicum, Oregano, Rozemarijn of Lavendel maar planten zijn tevens geschikt.

Uit eigen ervaring is gebleken dat het supersnel groeit. Wel eerst de zaden +/- 5 dagen ontkiemen. Wij zijn in ieder geval razend enthousiast over dit systeem.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Op onze website bij het artikel is meer informatie te vinden

Hydroponics
Mini garden met Hydroponics

gerelateerd