Kweken van kruiden is eenvoudig

Kweken van kruiden is eenvoudig. Daarnaast leuk om te doen. Het is helemaal niet moeilijk en er is ook niet veel ruimte nodig. Je kan het gemakkelijk op een klein balkon, tuin, dakterras, patio of bijvoorbeeld binnenshuis in de keuken doen. Bovendien ruikt het allemaal heel lekker.

Voor kinderen is het uiterst leerzaam om te laten zien hoe iets groeit en wat je er mee kan doen.

Kruiden kweken om door het eten te doen, medicinale kruiden of kruiden (munt) om thee van te maken.

Je kan beginnen met kruidenplantjes of de kruiden zelf zaaien.

Kruiden die gemakkelijk te kweken zijn:

  • Peterselie
  • Basilicum
  • Rozemarijn
  • Dragon
  • Salie
  • Pepermunt
  • Tijm

Wil je nu weten wanneer de beste periode is om te zaaien dan is op internet Google veel te vinden hierover.


Een beschutte en zonnig plek

De meeste kruiden komen uit zuiderse landen en kunnen best wat hebben. Leg daarom je kruidentuin aan op de zonnige kant en beschut is tegen wind.

Kruiden kan je op diverse manieren gaan kweken in potten, bakken op de vensterbank of terras. In ieder geval gericht op het zuiden in verband met zonlicht. Kruiden moeten wel zonlicht krijgen.

Kruiden drogen

Als de plant wat groter is dan kan je het bijvoorbeeld gaan drogen, dit heeft als voordeel dat de kruid langer meegaat. Knip lange stelen af en hang ze op de kop in een droge, luchtige en donkere ruimte te drogen of leg ze op platen in een donkere ruimte of drogen in een voedseldroger.

Na twee weken zijn de kruiden droog genoeg. Ze kunnen nu voorzichtig van de takjes afgeritst worden en bijvoorbeeld in een weckpot of droog bakje bewaren. Tijm, Oregano, Basilicum en Peterselie is heerlijk door het eten of saus. Wat ook een goed idee is om een kruiden voedseldroger aan te schaffen, in een paar uur tijd zijn de kruiden gedroogd, ideaal toch?

De kruiden kan je bijvoorbeeld in een verticale tuin, plantentas kweken die in onze webshop verkrijgbaar is. Hang deze tas op aan de muur of de schutting, doe er wat aarde en kruiden in en je kan beginnen.

Kweken-van-Kruiden

gerelateerd