Kunsthaag-Klimop-op-rol

Meer over de Klimop

Wist u dat… De Klimop een groenblijvende liaan uit de klimopfamilie is en groeit op voedselrijke en vochtige grond langs muren waaraan de plant zich met luchtwortels vastklampt. Hij kan wel meer dan tien meter hoog klimmen en vormt zeer veel kruipende stengels.

Giftige bladeren

Let op!! De bladeren en de vruchten van de klimop zijn voor de mens giftig.

Voor allerlei soorten vogels is de Klimop is een slaapplaats, daarnaast trekt het vlinders aan. In de winter tot in het voorjaar worden de bessen gegeten door onder andere spreeuwen, merels en houtduiven.

Wasmiddel

En wist u dat….De Klimop een hoog Saponinegehalte (Zeepstoffen) heeft? Het afkooksel van de klimop bladeren kunnen gebruikt worden als wasmiddel.

Kunsthaag Klimop

Wilt u nou niet het onderhoud van de Klimop? Omdat de plant immers maar blijft groeien en groeien. Bovendien staat het erg mooi in het interieur en buiten. Denk dan eens aan de Kunsthaag Klimop en ontdek de vele voordelen. In een handomdraai bevestigd en er is direct resultaat te zien. Bovendien blijven ze het hele jaar groen en is er geen onderhoud aan te doen.

Tegenwoordig is het trending en op veel plaatsen te zien, zoals vliegveld, winkelcentra, in winkels en showrooms. Tevens in de overkapping of veranda zal het een verfrissende blik hebben. Het hele jaar een groene omgeving. Of in de horeca in het interieur of op het terras een Kunsthaag.

Steek er eens een paar kunstbloemen in voor een vrolijk en fleurig resultaat.

In onze webshop is de Klimop tegel van 50x50cm verkrijgbaar, online te bestellen en levertijd is 1 tot 2 werkdagen.