Meer over de Klimop

Kunsthaag-Klimop-op-rol

Wist u dat… De Klimop een groenblijvende liaan uit de klimopfamilie is? En groeit op voedselrijke en vochtige grond langs muren waaraan de plant zich met luchtwortels vastklampt. Hij kan wel meer dan tien meter hoog klimmen en vormt zeer veel kruipende stengels.

Giftige bladeren

Let op!! De bladeren en de vruchten zijn voor de mens giftig.

Voor allerlei soorten vogels is de plant een slaapplaats, daarnaast trekt het vlinders aan. In de winter tot in het voorjaar worden de bessen gegeten door onder andere spreeuwen, merels en houtduiven.

Wasmiddel

En wist u dat….Deze soort een hoog Saponinegehalte (Zeepstoffen) heeft? Het afkooksel van de bladeren kunnen gebruikt worden als wasmiddel.

Kunsthaag wandmat

Wilt u nou niet het onderhoud van de echte plant? Omdat de plant immers maar blijft groeien en groeien. Bovendien staat het erg mooi als wanddecoratie in het interieur en buiten.

Denk dan eens aan de Kunsthaag en ontdek de vele voordelen. In een handomdraai bevestigd en er is direct resultaat te zien. Bovendien blijven ze het hele jaar groen en is er geen onderhoud aan te doen.

Trending Kunsthaag Klimop

Tegenwoordig is het trending en op veel plaatsen te zien, zoals vliegveld, winkelcentra, in winkels en showrooms. Tevens in de overkapping of veranda zal het een verfrissende blik hebben. Het hele jaar een groene omgeving. In de horeca en evenementen ook al veel te zien.

Steek er eens een paar kunstbloemen in voor een vrolijk en fleurig resultaat.

In onze webshop is de Klimop tegel van 50x50cm verkrijgbaar, online te bestellen en levertijd is 1 tot 2 werkdagen.

Heeft de Klimop wandmat een volle dekking?

Ja, er is geen achtergronddoek meer nodig. Want de Klimop kunsthaag heeft een dekking van wel 95%.

Kan met de Kunsthaag Klimop een groter of kleiner oppervlak worden gemaakt?

De wandmat is kleiner te maken d.m.v. een scherp mes of schaar. Een groter oppervlak wordt bereikt door ze aan elkaar vast te maken met bundelbandjes.

Is de Kunsthaag Klimop brandveilig?

Ja, want alle kunsthagen zijn brandvertragend gemaakt vanuit de fabriek. De meeste kunsthagen hebben brandklasse B en een certificaat.