kunsthaag-taxus

Meer over de Taxus

Wist u dat…

De Taxus tot de groep coniferen behoort, geen bladeren heeft maar afgeplatte groene naalden? Een groene winterharde Conifeersoort is, en erg populair als tuinafsluiting? De taxus groeit erg langzaam en kan een lengte van 2,5 tot 20 meter bereiken.

De Taxus is vrij eenvoudig te onderhouden en daarom zijn ze zeer geschikt als afsluiting van de tuin.

Update i.vm. Covid19

Net als onze concullega’s hebben ook wij helaas te maken met de (te) hoge prijzen van containervervoer. Dit n.a.v. Covid-19. Hierdoor is het momenteel niet mogelijk dit product voor een normale prijs te leveren. Wij verwachten dat over een aantal maanden weer te kunnen bestellen en laten dat aan u weten via deze website.

Giftig

Let op! Alle delen van de plant zijn giftig, behalve het rode vruchtvlees van de bessen. Voor huisdieren is het ook zeer giftig en u moet daarom uitkijken dat de takken niet opgegeten worden.

Het hout van de Taxus werd gebruikt om bogen van te maken. De naam is dan ook afgeleid van het Griekse Toxo, dat Boog betekent.

Wist u dat… Er meer dan 400 cultivars van Taxussen bekend zijn?

Kunsthaag Taxus

Wilt u nou niet het onderhoud hiervan? Geen water meer geven, niet meer snoeien en met tuinafval sjouwen, Geen ongedierte meer. Schaf dan eens een Kunsthaag aan om de vele voordelen hiervan te ontdekken. In een paar minuten gemonteerd en verder geen omkijken meer naar.

Hooguit schoonmaken met een doekje of tuinslang en het trekt geen ongedierte aan.

Voordelen van Kunsthaag Taxus

  • Eenvoudig te monteren
  • Meer privacy tussen u en de buren
  • Fraaie wanddecoratie
  • Geschikt voor interieur en buitengebruik
  • Makkelijk schoon te maken
  • Geen onderhoud meer
  • Niet meer snoeien

Denk er dan eens aan om een kunsthaag aan te schaffen.