Tips voor Verticale tuin Dakterras, Balkon

Tips om je eigen verticale tuin te maken op balkon, terras

Tips voor Verticale tuin Dakterras, Balkon. Een Verticale moestuin in een Plantentas hoeft niet moeilijk te zijn. Hieronder volgen enkele tips.

Geef elke dag water

Controleer elke dag even hoe alles er bij staat en geef eventueel wat water. Voor een betere wateropname kan je wat hydrokorrels onder de bodem plaatsen. Ook zijn deze tevens erg leuk als decoratie.

Hergebruik de aarde

Oude aarde hoeft niet weggegooid te worden, dit kan gewoon opnieuw gebruikt worden. Je kan dit mengen met bladeren, nieuwe aarde of keukenafval.

Wormen

Omdat wormen zorgen voor lucht in de aarde en verbetert de bodemstructuur. Zet de wormen vervolgens in de Verticale tuin

Spint, Luizen op de planten

Als de bladeren gelig worden dan zou het kunnen zijn dat je last hebt van spint, luizen of andere kleine vliegjes.

Schut eens licht aan de plant en je ziet ze allemaal wegvliegen. De oorzaak kan zijn een droge en warme lucht. 

Dit heb ik onlangs nog ervaren bij mijn eigen moestuin planten.

Een eenvoudige oplossing is: maak een sopje van water, afwasmiddel, alcohol/spiritus en spuit dit een aantal keer per week op de plant. Je zal zien dat de beestjes meteen wegvliegen. Ook kan je er een lading lieveheersbeestjes, roofmijten of gaasvliegen op los laten. Na een paar weken zou je hier geen last meer van moeten hebben. Spuit dit er op als de planten niet in de volle zon staan.

Slakken

Bah…slakken, die wil je niet in je verticale tuin. Die vreten je hele moestuin op. Let er dus op dat er geen slakken aan zitten en verwijder ze.

Categorie: Verticale tuin