Expositie-Kunsthaag

Verschil tussen Kunsthaag op rol en matten?

Kunsthaag op rol en matten, wat is het verschil?

Bij de overweging om een Kunsthaag te gaan plaatsen zult u zich vast afvragen wat nou eigenlijk het verschil is tussen de kunsthaag op rol en kunsthaag matten. Wat je ook gaat kiezen, je hebt hiermee fraaie wanddecoratie en in een handomdraai een prachtig resultaat die het hele jaar meegaat.

Verschil tussen Kunsthaag op rol

De Kunsthaag op rol is bevestigd op een kunststof raster wat koppelbaar is en bestaat uit banen van 25 cm. Deze zijn dus los te maken en zo is de gewenste afmeting te creëren die u nodig heeft. De rollen hebben een afmeting van 1 hoog en 3 meter lang. Als er dus een hoogte nodig is van 2 meter, dan koppelt u 2 rollen boven elkaar.

De rol is bedoeld om te bevestigen tegen een vlak oppervlak zoals een gladde muur of een plat tuinhek. Met bundelbanden of ty raps zijn de hagen aan elkaar vast te koppelen. Sommige kunsthagen hebben niet een volledige dekking. En dit is op te lossen door een achtergrondscherm te plaatsen. Of u kiest er voor om aan beide kanten een kunsthaag te plaatsen.

Met een rol heeft u minder lang werk om de ruimte te bevestigen en is voordeliger in aanschaf.

Verschil tussen de Kunsthaag wandmatten

De tegels hebben een afmeting van 50 x 50 cm of 1 x 1 meter. Tegels hebben een vollere dekking omdat de bladeren dichter op elkaar zijn gemaakt. Het voordeel van tegels is als u een klein oppervlak wil bedekken dat u er niet zoveel van nodig heeft. Het is eveneens mogelijk om voorwerpen te verdoezelen. Zoals bijvoorbeeld een airco of afvalcontainer. Dan zijn een paar tegels handiger.

De Jungle Wandmat heeft een afmeting van 1m2 en bestaat uit 16 tegels van 25 bij 25 cm, en is dus kleiner te maken. Deze kwaliteits Jungle mat is voorzien van een aantal tropische planten en heeft een volle dekking. Veel bedrijven passen deze mat toe in de showroom, ontvangsthal of bedrijfsrestaurant. De aanschaf van tegels is in verhouding iets duurder en neemt meer tijd in beslag als er een groot oppervlak te bedekken is.

Hoe zit het met de brandveiligheid?

Een aantal van onze hagen hebben een certificaat die te downloaden is bij het artikel. Hierin is de brandklasse te lezen. Mocht u het niet vertrouwen met de brandveiligheid dan kunt u altijd zelf brandvertragende spray aanschaffen en dit gebruiken voor de Kunsthagen.

In Horecagelegenheden en bedrijven of voor andere doeleinden raden wij altijd aan om de locale brandweer te contacten betreft de brandveiligheid. De rijksoverheid heeft een infoblad betreft bouwbesluit 2012, welke hier is te downloaden.

Waar kunnen de Kunsthagen geplaatst worden?

Er zijn vele toepassingen waar de kunsthagen geplaatst kunnen worden. Hieronder hebben we enkele voorbeelden geplaatst. Maar er zijn nog veel meer ideeën. Met een beetje fantasie moet het u ook zeker gaan lukken

  • Interieurdecoratie, bijvoorbeeld aan de muur in de woonkamer, serre, werkkamer of badkamer
  • In plaats van een schilderij een kunsthaag bevestigen
  • In de tuin aan de betonnen muur, houten hek of fietsenhok
  • Op het balkon om meer privacy te creëren en minder wind
  • Voor een fotoshoot of bij een beurs / expositie op de stand
  • Als winkelaankleding in de Etalage of showroom
  • Voor decoratie bij een toneelvereniging
  • Voorwerpen uit het zicht halen, bijvoorbeeld een airco of afvalcontainer.

Verschil tussen Kunsthaag op rol en matten? U weet nu het verschil. Start vandaag nog met de tuin opknappen of een groene omgeving in het interieur.

Het hele jaar door een groene omgeving zonder water te geven en sjouwen met tuinafval.

In onze webshop zijn fraaie wandmatten te vinden www.kunsthaag.eu.

gerelateerd